Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Încoronarea regelui Charles al III-lea: Harry, prezent la încoronare fara Meghan

Publicat pe 13 Aprilie 2023
Încoronarea regelui Charles al III-lea: Harry, prezent la încoronare fara Meghan

Încoronarea regelui Charles al III-lea: Printul Harry, va fi prezent la încoronarea regelui, dar fara sotia sa Meghan. Confirmarea vine de la palatul Buckingham.

„Ducele de Sussex va participa la ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai. Ducesa de Sussex va ramâne în California cu Printul Archie si Printesa Lilibet”, se citeste într-o nota a familiei regale britanice.

Printul Harry va fi prezent la încoronarea tatalui sau Charles, programata peste putin sub o luna, pe 6 mai, la Westminster Abbey, dar va fi singur: sotia sa Meghan Markle, nu va participa la eveniment. Dupa saptamâni de îndoieli si stiri contradictorii despre prezenta ducilor de Sussex, o declaratie oficiala de la Palatul Buchingham a confirmat prezenta celui de-al doilea fiu al regelui Carol al III-lea si absenta norei acestuia.

„Palatul Buckingham este încântat sa confirme ca ducele de Sussex va participa la ceremonia de încoronare de la Westminster Abbey pe 6 mai, se arata în comunicatul familiei regale. Ducesa de Sussex va ramâne în California cu Printul Archie si Printesa Lilibet”.

Prezenta printului Harry, potrivit presei britanice, ar trebui limitata strict la ceremonia de încoronare: se pare, ca Harry nu va participa la niciunul dintre celelalte festivitati, inclusiv concertul de la Castelul Windsor. Meghan, în schimb, va ramâne în Statele Unite cu copiii, tot datorita faptului ca a patra aniversare a lui Archie cade pe 6 mai: o împrejurare „ideala” care sa justifice absenta fara a da suflare zvonurilor tensionate dintre ea si sotul ei.

Întârzieri în organizare

Confirmarea prezentei Printului Harry rezolva astfel cel putin una dintre problemele organizatorice care încetinesc pregatirile pentru încoronare. Pentru evenimentul, programat în mai putin de o luna, în ciuda anunturilor recente ale Palatului Buckingham cu privire la detaliile ceremoniei, apar întârzieri serioase din cauza unei serii de probleme organizatorice.

Acest lucru a fost dezvaluit de tabloidul britanic Daily Mirror pe prima pagina, care citeaza surse apropiate familiei regale si chiar vorbeste despre „haos” în jurul încoronarii solemne programate pentru 6 mai la Westminster Abbey (în româna Abatia Westminster; nume oficial The Collegiate Church of St. Peter, Westminster, în româna Biserica colegiala Sfântul Petru, Westminster).

Cautari asemanatoare: incoronarea regelui charles al iii-lea, printul harry, printul harry prezent la incoronarea regelui fara meghan.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️