Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Inteligenta artificiala: noua profetie de Bill Gates

Publicat pe 26 noiembrie 2023
Inteligenta artificiala: noua profetie de Bill Gates

Inteligenta artificiala: noua profetie de Bill Gates - Bill Gates: „Datorita inteligentei artificiale vom putea lucra doar 3 zile pe saptamana”

Bill Gates, fondatorul Microsoft si unul dintre cei mai bogati oameni din lume, a declarat recent ca inteligenta artificiala (IA) va avea un impact profund asupra modului in care lucram si traim. Intr-un interviu acordat BBC, Gates a spus ca IA va crea noi oportunitati de munca, dar si noi provocari pentru societate.

„Cred ca vom avea mai mult timp liber si vom putea lucra doar trei zile pe saptamana”, a afirmat Gates. „Dar asta inseamna si ca va trebui sa ne gandim la cum sa ne folosim timpul liber in mod inteligent, cum sa ne educam copiii si cum sa ne asiguram ca toata lumea are acces la beneficiile tehnologiei”.

Gates a recunoscut ca IA poate fi folosita si in scopuri negative, cum ar fi razboiul cibernetic sau supravegherea masiva. De aceea, el a pledat pentru o reglementare adecvata a domeniului si pentru o colaborare intre guverne, companii si organizatii civice.

„Trebuie sa fim atenti la riscurile pe care le implica IA si sa avem mecanisme de control si de transparenta”, a spus Gates. „Nu putem lasa ca IA sa fie dezvoltata doar de cateva companii sau tari, ci trebuie sa avem o viziune globala si sa implicam cat mai multe parti interesate”.

Gates a mai adaugat ca este optimist in privinta viitorului si ca IA va aduce beneficii majore pentru umanitate. El a dat ca exemplu progresele facute in domeniul sanatatii, unde IA poate ajuta la diagnosticarea bolilor, la descoperirea de noi tratamente si la monitorizarea pacientilor.

„IA este una dintre cele mai mari inventii din istoria omenirii si are potentialul de a rezolva multe dintre problemele cu care ne confruntam”, a concluzionat Gates.

Cautari asemanatoare: inteligenta artificiala, bill gates, inteligenta artificiala noua profetie de bill gates.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️