Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Iranul obliga femeile sa poarte voalul islamic

Publicat pe 9 Aprilie 2023
Iranul obliga femeile sa poarte voalul islamic

Iranul obliga femeile sa poarte voalul islamic - Iranul instaleaza camere de supraveghere „inteligente” în locuri publice pentru a identifica si pedepsi femeile fara voal. Femeilor care încalca obligatia li se vor trimite mesaje „de avertizare asupra consecintelor”, a declarat politia într-o declaratie. „Rezistenta” populatiei feminine la norme, adauga autoritatile, pateaza imaginea spirituala a tarii si raspândeste nesiguranta.

Autoritatile iraniene au anuntat o noua represiune împotriva femeilor care se opun obligatiei de a purta voalul islamic: pe strazile Republicii Islamice vor fi instalate camere de supraveghere pentru a identifica femeile care încalca regulile. Femeilor fara voal li se vor trimite mesaje „de avertizare asupra consecintelor”, a declarat politia într-o declaratie publicata de agentia de stiri judiciare Mizan si alte mass-media de stat. Masura aplicata are ca scop „prevenirea rezistentei împotriva legii hijabului”.

„Rezistenta” femeilor la obligatiile legale, au adaugat ei, pateaza imaginea spirituala a tarii si raspândeste nesiguranta. În declaratie, politia le-a mai cerut proprietarilor de afaceri „sa monitorizeze în mod serios respectarea standardelor sociale prin inspectii diligente”.

Protestele din Iran

De la moartea Mahsei Amini, în vârsta de 22 de ani, care a murit în timp ce se afla în mâinile politiei iraniene tocmai pentru ca nu a purtat voalul „corect”, în Iran protestele femeilor (si ale altora) împotriva abuzului de putere de stat nu s-au oprit niciodata. Un numar mare de femei cu capul descoperit sunt vazute acum în multe locuri publice din tara, desi exista întotdeauna pericolul de a fi arestate: saptamâna trecuta, un videoclip a devenit viral cu un barbat care turna iaurt pe capul a doua femei care nu purtau voal. Într-o declaratie publicata pe 30 martie, ministerul de interne iranian a descris voalul ca fiind „unul dintre fundamentele civilizatiei natiunii iraniene”.

Cautari asemanatoare: iran obliga femeile sa poarte voal, iran voalul islamic.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️