Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Italia, naufragiu de migranti în Calabria: zeci de morti

Publicat pe 26 Februarie 2023
Italia, naufragiu de migranti in Calabria: zeci de morti

Italia, naufragiu de migranti în Calabria - Barca a fost rupta in doua de valuri: aproximativ 70 de persoane sunt inca disparute. Primarul din Cutro: "Printre victime sunt femei si copii. E ceva ce nu ai vrea sa vezi niciodata". Multi supravietuitori au ajuns singuri pe coasta.

Un naufragiu a avut loc în zorii zilei de duminica dimineata, 26 februarie, pe o plaja din Steccato di Cutro, la aproximativ treizeci de kilometri de Crotone, în Calabria, unde o barca de lemn încarcata cu migranti s-a rupt în doua din cauza marii foarte agitate. Bilantul, înca partial, este de 60 de migranti morti, inclusiv copii si femei. Pe vechea ambarcatiune de pescuit care nu a rezistat valurilor au fost de fapt aproximativ 180 de migranti înghesuiti, facându-i pe cei aflati la bord sa cada în mare. Din cele aflate, barca ar fi plecat din Izmir, Turcia, acum vreo 4 zile.

Un grup de supravietuitori care se aflau pe aceeasi barca cu victimele au fost gasiti în aceasta dimineata pe plaja din Cutro. În aceeasi portiune de coasta în care în aceleasi ore au început sa se acumuleze cadavrele celor care nu au reusit sa se salveze. Migrantii, explica surse de ancheta, „nu au avut timp sa ceara ajutor”, iar unii dintre supravietuitori ar fi ajuns pe coasta prin propriile mijloace.

Alarma a fost data de un pescar care a observat barca, aparent asemanatoare unui caic, distrusa în mare si a vazut niste cadavre plutind în apa. Din cele aflate, migrantii erau aproape toti din Iran, Pakistan si Afganistan. În ciuda marii agitate salvatorii continua sa îi caute pe cei disparuti. Dar numarul mortilor este inevitabil destinat sa se înrautateasca. Unele dintre cadavre sunt înca în mare, în timp ce altele au fost aduse de valuri la mal.

Cautari asemanatoare: naufragiu de migranti calabria.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️