Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Marea Britanie, legume si fructe rationalizate

Publicat pe 22 Februarie 2023
Marea Britanie, legume si fructe rationalizate

Marea Britanie, legume si fructe rationalizate în multe supermarketuri - La originea disconfortului au fost conditiile meteorologice dificile care au perturbat recoltarea anumitor diverse produse din nordul Africii si sudul Spaniei, locuri din care tara se aprovizioneaza in lunile de iarna.

Alarma de rafturi goale revine în mai multe supermarketuri din Marea Britanie. De data aceasta de negasit sunt rosiile si alte legume care sunt importate în mod traditional din Africa de Nord sau sudul extrem al Europei în acest sezon.

O penurie care a fortat doua lanturi de magazine low-cost, precum Asda si Morrisons, sa anunte introducerea unor forme de rationalizare temporara a rosiilor, ardeilor, salatei, broccoli, castraveti, conopida si zmeura.

Pentru o perioada temporara, fiecare client poate cumpara pâna la trei produse pentru un numar foarte mic de fructe si legume, daca le gasiti..

Andrew Opie, director pentru alimentatie si sustenabilitate la British Retail Consortium, care reprezinta supermarketurile din Marea Britanie, a explicat ca „desi se preconizeaza ca întreruperea va dura câteva saptamâni, supermarketurile sunt capabile sa se ocupe de aprovizionare si lucreaza cu fermierii pentru a se asigura ca clientii au acces la o gama larga de produse proaspete.”

Ca acum trei ani - O penurie care readuce în minte ce s-a întâmplat în urma cu trei ani, când a intrat în vigoare Brexitul. La vremea respectiva, de fapt, unele bariere vamale birocratice au penalizat comertul cu tarile UE, compromitând un lant de aprovizionare deja problematic în aprovizionarea cu marfuri în unele sectoare precum cel agroalimentar.

Schimbarile climatice

În realitate, în acest caz, conform reconstructiei BBC si a explicatiilor expertilor British Retail Consortium, o organizatie comerciala, Brexit-ul are prea putin de-a face cu asta.

Chestia, care priveste si Irlanda, pare mai degraba legata de lipsa relativa a disponibilitatii la origine în tarile producatoare, cauzata în primul rând de fenomenele climatice neregulate si vremea rea, care au avut loc recent atât în nordul Africii, cât si în sudul Spaniei, adica zonele în care Anglia, Scotia si Tara Galilor se aprovizioneaza de zeci de ani aprovizionându-se cu 90-95% din aceste alimente în sezonul dintre decembrie si martie.

Între rafturile goale si BREGRET

Problema a fost semnalata în diverse locuri din tara în ultimele zile si implica si câteva lanturi de supermarketuri de top precum Waitrose, Tesco sau Sainsbury's.

Pe retelele de socializare, multi dau vina pe Brexit, confirmând astfel ca dezamagirea este atitudinea predominanta fata de rezultate si promisiunile încalcate ale divortului de la Bruxelles. Acest lucru a fost confirmat de câteva sondaje recente: rezultatele acestor cercetari au dat nastere unui nou neologism, Bregret, rezultat al contractiei dintre Brexit si regret.

Cautari asemanatoare: anglia rationalizeaza achizitiile de legume si fructe.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️