Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Maurizio Costanzo a murit

Publicat pe 24 Februarie 2023
Maurizio Costanzo a murit

Maurizio Costanzo a murit - Adio lui Maurizio Costanzo, jurnalistul si prezentatorul TV a murit la varsta de 84 de ani.

Maurizio Costanzo a fost un jurnalist italian, prezentator de televiziune, prezentator de radio si scenarist, a murit la Roma la vârsta de 84 de ani. Nascut în capitala Italiei pe 28 august 1938, era casatorit din 1995 cu Maria De Filippi. Costanzo a semnat zeci de programe de radio, televiziune si comedii teatrale. A obtinut o mare popularitate în 1976, conducând talk-show-ul Bontŕ loro de la Rai. Numele sau este legat si de emisiunea „Maurizio Costanzo Show”, difuzata din 1982. Printre cele mai cunoscute programe ale sale, se numara si „Buona domenica”. A scris numeroase carti, printre care „Chi mi credo di essere”, „E che sarŕ mai?”, „La strategia della tartaruga”, etc..

Casa de pompe funebre va fi amenajata de mâine de la ora 10.30 în Campidoglio, închiderea fiind programata duminica la ora 18. Acest lucru sa aflat din surse apropiate familiei.

Începuturile

Monument al televiziunii italiene, una dintre cele mai cunoscute si iubite fete ale micului ecran, Costanzo a crescut cu visul de a deveni jurnalist. Fiu al unui angajat la Ministerul Transporturilor si al unei casnice, la 18 ani a devenit reporter la ziarul roman Paese Sera si apoi, la 22 de ani, a fost numit redactor-sef al editorialului Grazia.

Câtiva ani mai târziu a debutat în radio iar în 1966 coautor al versurilor melodiei Se telefonando, scrisa împreuna cu Ghigo De Chiara, pe muzica de Ennio Morricone si adusa la succes de Mina.

Viata privata

Costanzo a fost casatorit de patru ori: în 1963 cu Lori Sammartini, cu paisprezece ani mai în vârsta decât el, dar zece ani mai târziu era deja la a doua casatorie cu jurnalista Flaminia Morandi, si în acelasi an s-a nascut Camilla, urmata în 1975 de Saverio. Paisprezece ani mai târziu s-a casatorit cu prezentatoarea de televiziune Marta Flavi si, în cele din urma, pe 28 august 1995 s-a casatorit cu actuala sa sotie, Maria De Filippi, pe care a cunoscut-o în 1989 în cadrul unei conferinte despre pirateria cinematografica la Venetia.

Cautari asemanatoare: maurizio costanzo.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️