Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Mazepin, fost pilot de F1 poate reveni la curse

Publicat pe 3 Martie 2023
Mazepin, fost pilot de F1 poate reveni la curse

Mazepin, fost pilot de F1 poate reveni la curse: instanta UE anuleaza sanctiunea. Pilotul rus al echipei Haas fusese trecut pe lista neagra «blacklist» ca fiu al unui oligarh. Instanta l-a declarat strain de motivele care au declansat sanctiunile.

Curtea UE a suspendat sanctiunile decise de UE împotriva pilotului rus de Formula 1 Nikita Mazepin, fiul oligarhului Dmitry Arkadievich Mazepin proprietar si CEO al companiei chimice Uralkali. Sentinta a fost publicata ieri, la finalul procedurii asiguratorii deschise în instanta de catre echipa de avocati Davide Rovetta, Massimo Campa si Vincenzo Villante, împreuna cu avocatul Massimo Moretto si Thierry Marembert si Aaron Bass.

Acum Nikita Mazepin, un tânar pilot rus, nascut în 1999, va putea participa din nou la campionatul mondial de Formula 1. Nikita, înainte de începerea sezonului 2022, a fost dat afara din echipa Haas si din Formula 1 dupa sanctiunile impuse Rusiei, acesta fiind „cotat”, ca fiu al unui cunoscut antreprenor rus. Din aceasta cauza, Mazepin a fost nevoit sa-si ia ramas bun de la cariera. Tribunalul Uniunii Europene, printr-o ordonanta a presedintelui Curtii din 1 martie 2023 si publicata ieri, a admis apararile întocmite de echipa de avocati si a suspendat sanctiunile si în special includerea tânarului pilot de F1 în lista subiectilor sanctionati.

Prevederea reaminteste modul în care respectarea principiilor dreptului european este protejata si de Curte în problema delicata a sanctiunilor împotriva Rusiei si, în acelasi timp, permite unui tânar pilot de Formula 1 sa nu-si vada imediat cariera întrerupta, obtinând recunoasterea neimplicarii sale în motivele care, în opinia Consiliului Uniunii Europene, motivasera în schimb includerea sa în lista subiectilor sanctionati.

Mazepin va putea concura in F1, însa nu pentru vreo echipa care are legaturi cu tatal sau sau cu orice persoana sanctionata de UE. În cazul angajarii în Formula 1, Mazepin va trebui sa concureze sub un steag neutru. „Abia astept sa-mi reiau cariera în sportul pe care îl iubesc”, acestea sunt primele sale cuvinte. Ordonanta de ieri prevede ca, „în caz de angajare” în F1 sau într-un alt sport cu motor care se desfasoara pe teritoriul european, Nikita Mazepin „trebuie sa se angajeze sa concureze sub steag neutru si sa semneze angajamentul pilotilor cerut de FIA (Federatia Internationala de Automobilism) în acest scop”.

„Abia astept sa ma întorc la sportul pe care îl iubesc”

„Sunt foarte multumit de aceasta decizie, care îmi da speranta de a-mi relua cariera profesionala în competitiile auto internationale – a spus Mazepin -. Voi face tot posibilul sa recuperez timpul pierdut si abia astept sa ma întorc la sportul pe care îl iubesc, caruia mi-am dedicat viata.”

Cautari asemanatoare: nikita mazepin poate reveni la curse.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️