Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Moldova, româna este acum limba oficiala

Publicat pe 6 Martie 2023
Moldova, româna este acum limba oficiala

Moldova, româna este acum limba oficiala - Initiativa legislativa a fost votata în prima lectura. Deputatii comunisti si socialisti, aproape de Moscova, au intrat în sala si au blocat galeria centrala a Parlamentului. Se tem de unirea tarii cu România..

În Moldova, initiativa legislativa de a adopta limba româna ca limba oficiala a tarii, schimbând expresia „limba moldoveneasca” în „limba româna”, a fost votata în prima lectura de 56 de deputati. Acest lucru a fost relatat de presa moldoveneasca Timpul, comunicând ca deputatii de la Chisinau s-au luptat în timpul dezbaterii pentru schimbarea sintagmei „limba moldoveneasca” în legislatia Republicii Moldova.

Protestul deputatilor comunisti si socialisti

Când deputatul Veronica Rosca, de la Partidul Actiune si Solidaritate (la fel ca si presedintele Republicii Moldova Maia Sandu, care are functii apropiate de Europa), a explicat esenta initiativei legislative, al carei scop este adaptarea cadrului de reglementare la interpretari ale Curtii Constitutionale despre limba de stat, deputatii comunisti si socialisti (pro-rusi), pâna la acel moment absenti de la sedinta, au intrat în camera si au blocat galeria centrala a Parlamentului. Au strigat, cu pancarte în mâna, „Rusine”, „Moldova”, „Demisia”. Protestul este condus de teama ca tara, amenintata de Rusia la granite, pregateste o unire cu România.

Cautari asemanatoare: limba oficiala a republicii moldova este limba româna.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️