Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Moscova, a doua zi de întâlniri dintre Putin si Xi Jinping

Publicat pe 21 Martie 2023
Moscova, a doua zi de întâlniri dintre Putin si Xi Jinping

Moscova, a doua zi de întâlniri dintre Putin si Xi Jinping - Întâlnirile sunt extinse si la delegatii. Astazi a început cu întâlnirea liderului chinez cu premierul rus, Mihail Mishustin. Ieri a avut loc la Kremlin prima întâlnire informala dintre cei doi presedinti. „Ne uitam cu interes la propunerile Chinei de a rezolva criza din Ucraina”, a spus liderul rus. Xi ar putea vorbi si cu Zelensky. Washington: „Daca China lanseaza un apel pentru încetarea focului, Kievul ar trebui sa o respinga”.

A doua zi, la Moscova, a întâlnirilor dintre presedintele rus Vladimir Putin si presedintele chinez Xi Jinping, extinsa pentru a include delegatii. Programul s-a deschis cu o întâlnire între liderul chinez si premierul rus, Michail Vladimirovic Mišustin, care l-a primit în resedinta sa, dupa cum relateaza RIA Novosti (Russian Information Agency Novosti). „Ne uitam cu interes la propunerile Chinei de a rezolva criza din Ucraina” a spus Putin dupa întâlnirea de ieri. Xi ar putea vorbi si cu Zelensky. Washington: „Daca China lanseaza un apel pentru încetarea focului, Kievul ar trebui sa o respinga”, spune Consiliul National de Securitate al SUA.

Ieri prima întâlnire dintre Putin si Xi

Între timp, Xi Jinping si-a invitat omologul sau rus sa faca o vizita în China anul acesta. Xi l-a invitat si pe premierul rus, Mikhail Mishustin. Ieri a avut loc o prima întâlnire între Putin si Xi, o întâlnire informala fata în fata la Kremlin, înaintea discutiilor oficiale de astazi. La sosirea sa la Moscova, presedintele chinez a spus ca doreste sa consolideze „interactiunea strategica” cu Rusia si, în acelasi timp, sa acrediteze China ca un mediator credibil pentru conflictul din Ucraina. Doua obiective care nu sunt usor de reconciliat, mai ales în ochii unui Occident hotarât sceptic cu privire la intentiile reale ale Beijingului. Astfel, în timp ce Kievul spune ca urmareste cu interes evolutiile, cerându-i lui Xi sa convinga Rusia sa puna capat razboiului, Casa Alba îi invita pe ucraineni sa nu accepte o eventuala încetare a focului, care sa „ratifice” cuceririle teritoriale ale rusilor si sa le dea timp sa se regrupeze.

Cautari asemanatoare: întâlnirea dintre putin si xi jinping.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️