Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Motivele pentru care ar trebui sa investiti in aur

Publicat pe 6 decembrie 2023
Motivele pentru care ar trebui sa investiti in aur

Motivele pentru care ar trebui sa investiti in aur - Aurul este unul dintre cele mai vechi si mai apreciate metale pretioase din lume. De mii de ani, oamenii folosesc aurul ca moneda, bijuterie, ornament si simbol al bogatiei si al puterii. Dar ce face aurul atat de special si de atractiv pentru investitori? In acest articol, vom prezenta cateva motive pentru care ar trebui sa investiti in aur, indiferent de situatia economica sau de obiectivele dumneavoastra financiare.

Aurul este un bun refugiu in timp de criza

Aurul are o valoare intrinseca, care nu depinde de guverne, banci sau alte institutii. Aurul isi pastreaza puterea de cumparare in fata inflatiei, deflatiei, devalorizarii monetare sau a instabilitatii politice. De exemplu, in timpul celui de-al doilea razboi mondial, aurul a fost folosit ca moneda internationala si ca mijloc de salvare pentru multi oameni care au fugit din tarile ocupate. Aurul este, de asemenea, un activ lichid, care poate fi vandut rapid si usor pe piata globala.

Aurul este un diversificator al portofoliului

Aurul are o corelatie negativa sau slaba cu majoritatea celorlalte clase de active, cum ar fi actiunile, obligatiunile sau imobiliarele. Acest lucru inseamna ca aurul se comporta diferit fata de acestea si poate reduce riscul si volatilitatea portofoliului dumneavoastra. De exemplu, in timpul crizei financiare din 2008-2009, cand actiunile au scazut dramatic, aurul a crescut cu peste 20%. Aurul poate fi, de asemenea, un hedge impotriva riscului valutar, deoarece este cotat in dolari americani si se apreciaza atunci cand dolarul se depreciiaza.

Aurul are un potential de crestere pe termen lung

Aurul este un metal rar si limitat, care nu poate fi produs artificial sau multiplicat. Se estimeaza ca exista doar aproximativ 190.000 de tone de aur extrase din pamant si alte 54.000 de tone care pot fi extrase in viitor. Cererea de aur este insa in crestere constanta, atat din partea investitorilor, cat si din partea consumatorilor. Aurul este folosit nu numai ca rezerva monetara sau ca bijuterie, ci si in industria electronica, medicala sau spatiala. Pe masura ce populatia si veniturile cresc la nivel mondial, se asteapta ca cererea de aur sa depaseasca oferta, ceea ce va duce la o apreciere a pretului sau pe termen lung.

Acestea sunt doar cateva dintre motivele pentru care ar trebui sa investiti in aur. Desigur, investitia in aur presupune si anumite costuri si riscuri, cum ar fi comisioanele, impozitele, depozitarea sau fluctuatiile pietei. De aceea, este important sa va informati bine inainte de a lua o decizie si sa va adaptati strategia de investitie la profilul dumneavoastra de risc si la orizontul dumneavoastra temporal. In orice caz, aurul este un activ valoros si versatil, care va poate oferi protectie, diversificare si crestere pentru portofoliul dumneavoastra.

Cautari asemanatoare: motivele pentru care ar trebui sa investiti in aur.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️