Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Olanda legalizeaza eutanasia pentru copiii sub 12 ani

Publicat pe 15 Aprilie 2023
Olanda legalizeaza eutanasia pentru copiii sub 12 ani

Olanda legalizeaza eutanasia pentru copiii sub 12 ani - Guvernul olandez a decis sa extinda protocolul de eutanasie la copiii cu vârsta cuprinsa între 1 si 12 ani. Ministrul Sanatatii, Ernst Kuipers: „Numai daca moartea este inevitabila”.

Dupa cum relateaza DutchNews, cabinetul olandez a decis sa faca posibila eutanasia copiilor bolnavi care au ramas fara optiuni de tratament, în conformitate cu propunerile publicate de ministrul Sanatatii Ernst Kuipers anul trecut.

Eutanasie pentru copiii considerati incurabili. Aceasta este propunerea ministrului olandez Ernst Kuipers, aprobata de parlament, cu intentia de a extinde si revizui protocolul, valabil pâna acum doar pentru nou-nascuti, pentru a acoperi si copiii pâna la vârsta de 12 ani, pentru care îngrijirea paliativa nu este suficienta, pentru a ameliora simptomele.

„Solutie care ajuta copiii, medicii si familiile”

„Aceasta este o chestiune deosebit de complexa care implica situatii foarte dureroase”, a declarat ministrul Kuipers. „Sunt încântat ca, dupa o consultare intensa cu toate partile implicate, am ajuns la o solutie care sa-i ajute pe acesti copii bolnavi în faza terminala, pe parintii lor si, de asemenea, pe medicii lor”.

Conform indicatiilor, eutanasia va fi considerata doar ca o ultima optiune pentru a pune capat suferintei copilului. „Vorbim de copii foarte bolnavi, pentru care se asteapta o moarte rapida”, a spus Kuipers în întâlnirea sa cu presa.

Cautari asemanatoare: eutanasia copii olanda, olanda legalizeaza eutanasia pentru copiii sub 12 ani, olanda eutanasia, olanda eutanasie copii.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️