Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Peru, incendiu într-o mina de aur

Publicat pe 8 Mai 2023
Peru, incendiu într-o mina de aur

Peru, incendiu într-o mina de aur - Cel putin 27 de muncitori au murit în interiorul unei mine de aur din sudul Peru, din cauza unui incendiu. - Tragedia din tunelul „La Esperanza 1”, o mina situata în orasul Yanaquihua, în departamentul Arequipa, ar fi fost declansata de un scurtcircuit. Incendiul, urmat aparent de o explozie, a provocat moartea mai multor muncitori prin sufocare si arsuri. Înca nu exista stiri oficiale despre supravietuitori si nici macar nu se stie numarul exact de muncitori prezenti în mina la momentul accidentului.

Potrivit rapoartelor politiei locale, douasprezece cadavre au fost deja recuperate. Un scurtcircuit ar fi declansat tragedia din tunelul „La Esperanza 1”, o mina care functiona legal în orasul Yanaquihua, din departamentul Arequipa. Incendiul, urmat aparent de o explozie, s-ar fi extins sâmbata, dar politia a putut confirma numarul victimelor doar pâna duminica.

Condoleantele presedintiei peruviane

Momentan nu exista stiri oficiale despre supravietuitori si nici macar nu se cunoaste numarul exact de muncitori prezenti în mina la momentul accidentului. Între timp, guvernul Dinei Boluarte si-a exprimat condoleantele printr-un tweet. „Ministerele de Interne si Aparare au lucrat înca de la începutul acestei tragedii pentru a recupera si transfera cadavrele”, a scris presedintia.

Primarul din Yanaquihua, James Casquino, a declarat presei ca majoritatea muncitorilor au murit prin sufocare si arsuri. Potrivit rapoartelor, scurtcircuitul ar fi fost generat de prabusirea unor roci. Victimele ar fi fost îngropate la o adâncime de aproximativ 100 de metri în linie dreapta. Mina este operata de Minera Yanaquihua, o companie care functioneaza de 23 de ani. Nu este prima data când au loc tragedii similare în Peru. Anul trecut, 39 de persoane au murit în evenimente legate de minerit, a informat Ministerul Energiei si Minelor.

Cautari asemanatoare: peru incendiu mina de aur.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️