Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Piata imobiliara Romānia 2023

Publicat pe 8 Iunie 2023
Piata imobiliara Romānia 2023

Piata imobiliara Romānia 2023 - Piata imobiliara din Romania se afla intr-un moment de cotitura in anul 2023. Dupa un an de crestere accelerata a preturilor locuintelor, determinata de cererea ridicata si oferta limitata, se intrevede o incetinire a ritmului de apreciere, dar si o diversificare a preferintelor cumparatorilor.

Ce factori influenteaza piata imobiliara din Romānia īn 2023?

Unul dintre cei mai importanti factori care influenteaza piata imobiliara in 2023 este evolutia economica a tarii. Romania se confrunta cu o inflatie in crestere, care afecteaza puterea de cumparare a populatiei si reduce atractivitatea creditelor imobiliare. De asemenea, situatia geopolitica din regiune, in special conflictul din Ucraina, creeaza incertitudine si riscuri pentru investitorii straini.

Un alt factor care influenteaza piata imobiliara in 2023 este tendinta de sustenabilitate si eficienta energetica. Cumparatorii devin tot mai interesati de locuintele care respecta criteriile ESG (environmental, social and governance), adica au un impact redus asupra mediului, ofera conditii de viata decente si sunt construite cu respectarea normelor legale si etice. Astfel, locuintele verzi, dotate cu panouri solare, sisteme de izolatie termica si ventilatie controlata, devin tot mai cautate si mai valoroase pe piata.

Un al treilea factor care influenteaza piata imobiliara in 2023 este schimbarea comportamentului cumparatorilor. Pandemia de COVID-19 a determinat o reevaluare a nevoilor si asteptarilor legate de locuinta. Astfel, cumparatorii cauta tot mai mult spatii generoase, luminoase si functionale, care sa le permita sa lucreze de acasa, sa se relaxeze si sa se bucure de natura. De aceea, cererea pentru case individuale sau apartamente cu terase creste, in timp ce cererea pentru garsoniere sau apartamente mici scade.

Cum se va comporta piata imobiliara din Romānia īn 2023?

In functie de acesti factori, piata imobiliara din Romania va avea un comportament diferentiat in 2023. Pe de o parte, segmentul rezidential nou va continua sa se dezvolte, dar la un ritm mai lent decat in 2022. Preturile vor creste moderat, dar vor ramane sub media europeana. Oferta va fi diversificata, cu proiecte care vor raspunde cererii pentru locuinte verzi, spatiale si confortabile. Pe de alta parte, segmentul rezidential vechi va stagna sau chiar va scadea in 2023. Preturile vor fi afectate de calitatea slaba a constructiilor, de costurile ridicate de intretinere si de lipsa facilitatilor moderne. Oferta va fi limitata, cu proprietati care vor avea dificultati in a-si gasi cumparatori.

Sfaturi utile cumparatorilor si investitorilor imobiliari

Pentru cumparatorii care isi doresc o locuinta noua in 2023, sfatul nostru este sa fie atenti la calitatea constructiei, la certificarile energetice si la reputatia dezvoltatorului. De asemenea, sa compare preturile din zona si sa negocieze conditiile de plata si finantare. Pentru investitorii care vor sa profite de oportunitatile pietei imobiliare in 2023, sfatul nostru este sa se orienteze catre proiecte noi, care ofera un randament mai bun si o lichiditate mai mare. De asemenea, sa analizeze potentialul zonei si sa tina cont de evolutia economica si sociala a tarii.

Cautari asemanatoare: piata imobiliara romania 2023.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️