Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Postul Craciunului

Publicat pe 11 decembrie 2023
Postul Craciunului

Postul Craciunului - Salutare, dragi cititori! Astazi vorbim despre postul Craciunului, o traditie crestina care presupune abstinenta de la anumite alimente si placeri inainte de sarbatoarea Nasterii Domnului. Postul Craciunului incepe pe 15 noiembrie si se termina pe 24 decembrie, durand 40 de zile. Scopul postului este sa ne pregatim sufleteste pentru a primi pe Hristos in inimile noastre, sa ne curatam de pacate si sa ne apropiem de Dumnezeu prin rugaciune, milostenie si fapte bune.

Postul Craciunului nu este doar o renuntare la carne, oua, lactate si alte produse de origine animala, ci si o ocazie de a ne revizui viata si a ne indrepta greselile. Postul nu trebuie sa fie o povara, ci o bucurie, pentru ca ne ajuta sa ne eliberam de patimi si sa ne cultivam virtutile. Postul nu este o obligatie, ci o alegere libera, facuta din dragoste pentru Dumnezeu si pentru aproapele nostru. Postul nu este o forma de asceza exagerata, ci o masura de echilibru si de moderare.

Postul Craciunului este insotit de multe obiceiuri si traditii frumoase, care dau culoare si farmec acestei perioade. De exemplu, in unele zone se aprind focuri pe dealuri sau se fac colinde prin sate. in alte zone se fac praznice cu mancaruri specifice postului sau se impodobesc casele si brazii cu ornamente. Toate acestea au rolul de a ne aduce mai aproape unii de altii si de a ne impartasi bucuria nasterii lui Iisus.

Postul Craciunului este o experienta spirituala profunda, care ne poate schimba in bine daca o traim cu sinceritate si cu devotament. Va invitam sa incercati sa postiti macar cateva zile din aceste 40 si sa vedeti cum va simtiti. Poate veti descoperi ca postul nu este atat de greu cum credeati si ca va aduce multe beneficii pentru suflet si pentru trup.

Voi cum postiti? Ce traditii aveti in familie? Asteptam cu drag comentariile voastre. Sa aveti un post binecuvantat si plin de har!

Cautari asemanatoare: postul craciunului.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️