Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ramadan, postul sfânt al musulmanilor

Publicat pe 23 Martie 2023
Ramadan, postul sfant al musulmanilor

Ramadan, postul sfânt al musulmanilor a început - Sute de milioane de musulmani din intreaga lume au început astazi postul sfânt al Ramadanului, pentru 4 saptamâni si sunt obligati sa se abtina de la mâncare si bautura de la rasarit pâna la apus, când se aduna pentru Iftar, masa de seara consumata în mod traditional cu familia si prietenii.

Odata cu începutul Ramadanului, luna sfânta a islamului dedicata rugaciunii si meditatiei, toti musulmanii sunt chemati sa tina, de la rasarit pâna la apus, abstinenta totala de la mâncare si bautura, precum si de la actul sexual. Postul este un ritual care uneste multe culturi si religii, chiar foarte diferite unele de altele.

Între purificarea si ispasirea pacatelor

Daca modurile si orele sunt diferite, motivele postului sunt substantial de doua tipuri: nu se manânca pentru a purifica trupul si spiritul, pentru a-ti elibera mintea si pentru a te dedica Domnului Dumnezeului tau, sau ca forma de penitenta pentru ispasirea pacatelor.

Perioade diferite pentru cele trei religii monoteiste

Se postea deja în Grecia antica înainte de a consulta oracolele, calugarii budisti renunta la hrana pentru meditatie, dar mai ales, sunt cele trei mari religii monoteiste care ofera indicatii precise pentru post: crestinii în timpul Postului Mare (si vineri), evrei la Yom Kippur (în care se posteste toata ziua), musulmani în timpul Ramadanului (în care postul dureaza de la rasarit pâna la apus). De asemenea, hindusii prevad posturi în timpul aniversarilor sacre.

Se permit doar mesele nocturne cu prietenii si familia

Prin urmare, de astazi si în urmatoarele patru saptamâni, sute de milioane de musulmani de pe întreaga planeta se vor abtine de la mâncare si apa din zori pâna la amurg, iar apoi se reunesc cu familia si prietenii pentru mesele nocturne de Iftar. Potrivit islamului, luna sfânta a Ramadanului este unul dintre cei cinci piloni ai religiei musulmane, postul îi apropie pe credinciosi de Dumnezeu si le aminteste lor de suferintele saracilor. Pe lânga post, caritatea este un altul dintre cei cinci piloni ai islamului. De aceea, în timpul Ramadanului, moscheile si organizatiile de caritate ofera în mod regulat mancare saracilor pe mese lungi care se întind de-a lungul strazii.

Cautari asemanatoare: ramadan, postul musulmanilor, postul ramadan.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️