Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Renault si Nissan reinnoiesc alianta

Publicat pe 06 Februarie 2023
Renault si Nissan reinnoiesc alianta

Partenerii istorici ai aliantei franco-japoneze din sectorul auto, Renault si Nissan Motor, au obtinut aprobarea consiliilor de administratie respective pentru a proceda la o restructurare a aliantei care dureaza de 24 de ani. Conform acordului de parteneriat reînnoit, cei doi producatori auto vor avea o participatie încrucisata de 15%. Participatia Renault de 42% în Nissan va scadea la 15%, iar restul de 28,4% din actiunile Nissan vor fi transferate unui trust francez.

Cu toate acestea, drepturile economice, inclusiv veniturile din dividende si vânzarea de actiuni vor beneficia în continuare producatorului francez de automobile. Nissan, la rândul sau, a fost de acord sa investeasca pâna la 15% în Ampere, noua divizie de vehicule electrice de Renault.

Prin urmare, Renault si Nissan au ajuns la un acord-cadru obligatoriu pentru a reglementa aceste faze ulterioare de dezvoltare ale aliantei, cu scopul de a ajunge la un acord „definitiv” pâna la sfârsitul primului trimestru si de a finaliza modificarile ulterioare pâna în al patrulea trimestru dupa aprobarea de reglementare.

Ambele consilii au aprobat, de asemenea, proiecte pentru dezvoltarea de noi marci si tehnologii în America Latina, India si Europa.

Acest urmator nivel al aliantei, explica cele doua companii, va crea oportunitati mai mari de crestere si va contribui la asigurarea eficientei operationale a fiecarei companii pentru a inova si a se transforma într-o piata în evolutie rapida precum cea a produselor auto si a serviciilor de mobilitate.

Cautari asemanatoare: renault, nissan.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️