Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Silvio Berlusconi, Ruby ter si toti inculpatii au fost achitati in procesul Bunga Bunga

Publicat pe 16 Februarie 2023
Silvio Berlusconi

Silvio Berlusconi, Ruby ter si toti ceilalti inculpati au fost achitati in procesul Bunga Bunga, pentru ca „faptul nu exista” Liderul de Forza Italia: „Unsprezece ani de noroi si daune politice”.

În cadrul procesului Ruby ter, Silvio Berlusconi a fost achitat. Liderul de Forza Italia a fost acuzat de coruptie în acte judiciare, pentru care procurorul ceruse o pedeapsa de 6 ani. Pentru judecatorii tribunalului din Milano „faptul nu exista”. „Am fost în sfârsit achitat dupa mai bine de unsprezece ani de suferinta, noroi si pagube politice incalculabile pentru ca am avut norocul sa fiu judecat de magistrati care au putut sa ramâna independenti si corecti în fata acuzatiilor nefondate care fusesera formulate impotriva mea" este comentariul de pe retelele de socializare a lui Berlusconi dupa sentinta.

Au fost achitati si toti ceilalti 28 de inculpati. Printre ei Karima el Mahroug, cunoscuta sub numele de „Ruby”.

Berlusconi „usurat” dupa sentinta de la Milano

Reactia lui Silvio Berlusconi dupa sentinta a fost „în mod firesc de usurare la un eveniment care l-a implicat si emotional pentru o lunga perioada de timp” le-a explicat reporterilor avocatul Federico Cecconi dupa ce a vorbit cu liderul de Forza Italia.

Karima el Mahroug strânge mâna procurorilor

Dupa ce a fost citita sentinta, Karima el Mahroug a strâns mâna procurorului adjunct Tiziana Siciliano si a procurorului Luca Gaglio. „Nu mi-am imaginat asa ceva. Sunt foarte fericita. A fost o eliberare de un eveniment care m-a coplesit. Mereu am vorbit bine despre Berlusconi, nici în trecut nu am vorbit niciodata despre politician. S-a purtat întotdeauna bine cu mine si, prin urmare, nu pot decât sa-i fiu recunoscatore. Sunt fericita pentru ca în sfârsit a iesit o parte din adevar” a spus Karima.

Toti inculpatii achitati

Achitati si cei 27 de inculpati: asa-zise olgettine (fete invitate la cinele lui Silvio Berlusconi din Arcore) si alti invitati, printre care senatoarea Maria Rosaria Rossi si presedintele de la Medusa Film, Carlo Rossella. Toti au fost acuzati în diferite moduri, de coruptie în acte judiciare si marturie mincinoasa, dar potrivit tribunalului „faptul nu exista”.

Tajani: „Forza Italia îl sarbatoreste pe Berlusconi”

„Achitarea lui Berlusconi este o veste minunata care îi face dreptate. Nu aveam nicio îndoiala cu privire la nevinovatia lui. Forza Italia îsi sarbatoreste liderul” a scris ministrul de externe, Antonio Tajani, pe Twitter.

Într-un interviu acordat La7, Tajani a adaugat apoi: „O veste minunata care face dreptate unui om atacat pe nedrept din motive politice. Niciunul dintre noi nu s-a îndoit de nevinovatia lui. Sper ca acest serial s-a terminat: totul a fost o înscenare împotriva lui, care arata ca Berlusconi a fost achitat pentru ca faptul nu exista”.

Giorgia Meloni : „Vesti excelente”

„Achitarea lui Silvio Berlusconi este o veste excelenta care pune capat unei lungi aventuri judiciare care a avut repercusiuni importante în viata politica si institutionala italiana. În numele meu si al Guvernului, ma adresez presedintelui Berlusconi cu un salut afectuos”, a declarat premierul Giorgia Meloni.

Salvini: „Fericit pentru achitarea lui Berlusconi”

„Fericit pentru achitarea lui Silvio Berlusconi dupa ani de suferinta, insulte si controverse inutile”, a comentat vicepremierul si ministrul Matteo Salvini.

Cautari asemanatoare: silvio berlusconi achitat in procesul bunga bunga, procesul bunga bunga, procesul ruby ter, karima el mahroug.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️