Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

SUA, Casa Alba cere agentiilor federale sa interzica TikTok

Publicat pe 28 Februarie 2023
SUA, Casa Alba cere agentiilor federale sa interzica TikTok

SUA, Casa Alba cere agentiilor federale sa interzica TikTok pe telefoanele angajatilor în termen de 30 de zile. Dupa ce Comisia Europeana interzice TikTok, acum si cei ai agentiilor federale din SUA si Canada vor trebui sa dezinstaleze populara aplicatie chineza de pe telefoanele lor mobile.

În termen de 30 de zile de astazi, marti, 28 februarie 2023, toti angajatii agentiilor federale din SUA vor trebui sa dezinstaleze Tiktok de pe dispozitivele lor electronice.

Ordinul a venit direct de la Casa Alba, tocmai de la Oficiul sau de Management si Buget, în executarea unui vot al Congresului care, în decembrie, a decis sa interzica angajatilor federali sa foloseasca aplicatia detinuta de chinezi pe dispozitivele detinute de guvern. TikTok a fost vizat de parlamentarii americani care considera aplicatia o ameninatre pentru datele sensibile si, prin urmare, pentru securitatea nationala.

„Aceste orientari fac parte din eforturile continue ale Administratiei de a securiza infrastructura noastra digitala si de a proteja siguranta si confidentialitatea americanilor”, a declarat Chris DeRusha, ofiter sef federal pentru securitatea informatiilor.

Purtatorul de cuvânt al TikTok, Brooke Oberwetter, raspunde: „Interdictia a trecut în decembrie fara nicio evaluare a meritelor si, din pacate, acest lucru a declansat politici similare din partea altor guverne mondiale, dar aceste interdictii sunt putin mai mult decât teatru politic”.

Republicanii din Congres fac, de asemenea, presiuni pentru masuri si mai stricte. Chiar astazi, ei vor sprijini o lege care îi va oferi presedintelui Biden puterea de a interzice TikTok - dar în realitate orice software care ameninta securitatea informatica - la nivel national. Michael McCaul, presedintele Comisiei pentru afaceri externe a Camerei Reprezentantilor din SUA, spune ca „oricine a instalat TikTok a dat Partidului Comunist din China acces la toate informatiile personale, este un balon de spionaj pe telefonul tau”.

Si Canada a facut un pas similar. Ieri, luni, 27 februarie, guvernul a anuntat ca aplicatia companiei chineze ByteDance va disparea de pe dispozitivele guvernamentale într-un timp foarte scurt. Functionarii publici ar trebui sa dezinstaleze tiktok astazi. Potrivit Ottawa, eliminarea aplicatiei îi va face pe canadieni sa se gândeasca la securitatea datelor lor. De asemenea, Comisia Europeana a decis saptamâna trecuta sa interzica utilizarea aplicatiei chineze pentru toti angajatii sai. În acest caz însa, prevederea este provizorie. Masurile luate în legatura cu reteaua de socializare chineza atrage atentia asupra noilor politici de protectie a datelor adoptate recent de Twitter si Facebook. Cei doi giganti web ar urma sa determine utilizatorii sa se aboneze la servicii care protejeaza nivelul de acces la datele lor personale.

Cautari asemanatoare: casa alba tiktok.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️