Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

The New York Times pierde bifa albastra pe Twitter

Publicat pe 3 Aprilie 2023
The New York Times pierde bifa albastra pe Twitter

The New York Times pierde bifa albastra pe Twitter - New York Times nu plateste abonamentul Twitter si pierde bifa albastra. NYT nu va plati un abonament lunar pentru a obtine statutul de cont verificat pe Twitter, a declarat un purtator de cuvânt al cotidianului american, la câteva ore dupa ce a pierdut bifa de verificare pe platforma de socializare Twitter.

Chiar si Casa Alba a decis sa nu accepte noile reguli ale retelei de socializare. În urma cu câteva zile, Musk si-a aparat decizia controversata sustinând ca serveste la evitarea crearii de conturi false.

La o zi dupa expirarea ultimatumului lui Elon Musk, care i-a fortat pe utilizatorii Twitter sa plateasca pentru „blu badge”, exista deja primul caz. The New York Times a decis sa nu se supuna noului regulament al proprietarului retelei sociale si astfel simbolul de certificare a disparut din contul prestigiosului ziar american, care are 55 de milioane de urmaritori.

Musk a fost inundat de conturi verificate, dar fake

În urma cu câteva zile, miliardarul Elon Musk si-a aparat decizia controversata sustinând ca aceasta serveste la evitarea crearii de conturi false. "Trebuie sa întarim legaturile de certificare si sa ne asiguram ca pentru a obtine bifa albastra este necesar un numar de telefon verificat si un card de credit. Previziunea mea este ca orice asa-numita retea sociala care nu face acest lucru va esua", a spus proprietarul Tesla. Faptul este ca la câteva ore de la decizia de anul trecut, Twitter a fost inundat de conturi verificate, dar false, care se prezentau drept companii mari, celebritati si chiar însusi Musk.

De la Politico la Casa Alba, toti împotriva bifei albastre

Multi s-au alaturat lui NYT, de asemenea site-ul web Politico si chiar al Casei Albe, care, dupa cum relateaza Axios, nu va plati pentru a raporta verificarea pe profilurile oficiale de Twitter ale personalului sau. „Stim ca Twitter Blue nu ofera verificare la nivel de persoana ca serviciu. Prin urmare, bifa albastra va servi pur si simplu pentru a întelege când este un account care plateste”, a declarat Rob Flaherty, director de strategie digitala la Casa Alba. Însusi New York Times s-a opus strategiei de afaceri a Twitter, amintind ca nu va plati nicio taxa pentru a permite jurnalistilor sai sa fie certificati. Printre VIP-urile critice la adresa lui Musk se numara actorul William Shatner, capitanul James T. Kirk din serialul de televiziune Star Trek si jucatorul de la NFL, Michael Thomas, care nu vor plati pentru bifa albastra de pe Twitter. Basistul de la New Order, Peter Hook a intervenit cu o postare în care aminteste ca nu va face compromisuri cu logica platformei, la fel si actorul Jason Alexander, care a relatat ca în cazul unui downgrade a contului, va parasi Twitter, îngrijorat de furtul de identitate, din cauza posibilitatii ca oricine poate sa cumpere bifa albastra si sa se prefaca a fi altcineva.

Cât costa Twitter Blue

Pe 1 aprilie 2023, Twitter a început sa elimine bifele de verificare albastre ale conturilor care le aveau deja, dupa ce a anuntat ca ele vor deveni parte a unei scheme platite începând cu 1 aprilie. Membrii cu profil verificat, daca nu sunt abonati la serviciul Twitter Blue, îsi vor vedea contul retrogradat, adica lipsiti de verificarea marcata de bifa albastra. În Statele Unite, planul de abonament începe de la 7 dolari pe luna. Cu toate acestea, organizatiile si companiile care doresc sa obtina un badge gold (the gold checkmark) vor trebui sa se înscrie pentru un abonament de 1.000 USD pe luna, plus 50 USD pentru fiecare cont afiliat. Aceste cifre reprezinta doar indiscretii, întrucât nu au fost confirmate de reteaua de socializare care, conform indicatiilor oficiale, „testeaza functia cu un numar de companii selectate”. De la crearea sa în 2009, bifa albastra a devenit un element de semnatura care a ajutat platforma sa devina un forum de încredere pentru jurnalisti si activisti.

Cautari asemanatoare: the new york times pierde bifa albastra pe twitter, the new york times, twitter, bifa albastra twitter.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️