Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Turcia, peste 100 de persoane arestate pentru terorism

Publicat pe 26 Aprilie 2023
Turcia, peste 100 de persoane arestate pentru terorism

Turcia, peste 100 de persoane arestate pentru terorism - Operatiunea, a avut loc cu trei saptamâni înainte de alegerile prezidentiale din Turcia, si s-a desfasurat în 21 de provincii.

Cel putin 110 de persoane au fost arestate marti în Turcia, în cadrul unei operatiuni antiteroriste împotriva Partidului Muncitorilor din Kurdistan (PKK). O sursa din politie a declarat pentru AFP.com. Operatiunea, care preceda de trei saptamâni alegerile din Turcia, a fost desfasurata în 21 de provincii, inclusiv cea din Diyarbakir, cu majoritate kurda, în sud-estul tarii. Potrivit Baroului din Diyarbakir, „numarul total de arestari ar putea ajunge la 150”, inclusiv cel putin „douazeci de avocati, cinci jurnalisti, trei actori de teatru si un politician”.

Arestarile

Potrivit televiziunii de stat turce TRT, persoanele retinute sunt acuzate ca au finantat PKK sau ca au colaborat cu gruparea armata kurda, care se lupta cu armata turca de 40 de ani, în timp ce operatiunea fortelor de securitate este înca în desfasurare.

Printre cei arestati, pe lânga jurnalisti si avocati, se numara si lideri ai diferitelor ONG-uri. Despre acest lucru a relatat MLSA, asociatia turca non-profit care promoveaza libertatea de exprimare, potrivit careia timp de 24 de ore avocatii nu vor avea acces la dosarele anchetei care au dus la arestarea clientilor lor. Majoritatea celor 21 de provincii în care se desfasoara operatiunea sunt situate în sud-estul tarii, cu majoritate kurda. Arestarile au fost facute si în alte zone ale Turciei, precum în provincia de Istanbul, Ankara, Izmir si Bursa.

Cautari asemanatoare: turcia peste 100 de persoane arestate pentru terorism.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️