Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

UE, sanctioneaza companiile chineze care sprijina Rusia

Publicat pe 9 Mai 2023
UE, sanctioneaza companiile chineze care sprijina Rusia

UE, sanctioneaza companiile chineze care sprijina Rusia - Bruxelles-ul a evitat pâna acum sa vizeze China, argumentând ca nicio dovada nu a aratat ca aceasta a furnizat direct arme Moscovei.

Bruxelles-ul si-a propus sanctionarea companiilor chineze pentru sprijinirea masinii de razboi rusesti, pentru prima data de la începutul agresiunii împotriva Ucrainei: raporteaza Financial Times, potrivit caruia miscarea ar irita Beijingul, nerabdator sa împiedice „partile UE si Washington în lupta pentru influenta globala.

Sapte companii chineze, au ajuns sa fie vizate pentru vânzarea de echipamente care pot fi folosite în armament si, în consecinta, în lista unui pachet de sanctiuni care va fi discutat de tarile UE în aceasta saptamâna. Unele companii au fost deja afectate de masuri ad-hoc din SUA.

Bruxelles-ul a evitat pâna acum sa vizeze China

Propunerea de sanctiuni a Comisiei Europene, potrivit FT, precizeaza în mod specific ca, „Având în vedere rolul cheie de facilitare al componentelor electronice pentru utilizarea de catre complexul militar si industrial al Rusiei pentru a sprijini razboiul de agresiune împotriva Ucrainei, este, de asemenea, oportun sa se includa si alte entitati din tari terte implicate în eludarea restrictiilor comerciale”.

De asemenea, se asteapta ca masurile sa vizeze „anumite entitati rusesti implicate în dezvoltarea, productia si furnizarea de componente electronice pentru complexul militar si industrial al Rusiei”. Pâna acum, Bruxelles-ul a evitat sa vizeze China, argumentând ca nicio dovada nu a aratat ca aceasta furnizeaza în mod direct arme Moscovei.

Cautari asemanatoare: ue sanctioneaza companiile chineze care sprijina rusia.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️