Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Vanzarea masinilor pe benzina si diesel interzise din 2035

Publicat pe 14 Februarie 2023
Vanzarea masinilor pe benzina si diesel interzise din 2035

Vanzarea masinilor pe benzina si diesel interzise din 2035: Parlamentul European a dat unda verde definitiva acordului, la care a ajuns Consiliul UE in noiembrie 2022, privind oprirea noilor inmatriculari de masini poluante, deci benzina si motorina, incepand din 2035. În Adunarea Plenara, legea a primit 340 de voturi pentru, 279 împotriva si 21 abtineri.

Ce prevede legea

Prevederea face parte din pachetul european „Fit for 55”, o serie de reforme pentru reducerea impactului asupra mediului al sectoarelor economice strategice si intentioneaza sa stabileasca calea catre reducerea totala a emisiilor de CO2 din industria auto. Scopul principal este reducerea cu 100% a emisiilor acestor vehicule fata de 2021, stabilind un obiectiv intermediar pentru 2030 cu o reducere de 55% pentru masini si 50% pentru autoutilitare. Pâna în 2025, Comisia Europeana va prezenta o metoda prin care institutiile vor putea sa calculeze si sa comunice date privind emisiile emise pe parcursul ciclului de viata al unui autoturism de vânzare pe piata.

Pentru producatorii cu o valoare de productie limitata (între 1.000 si 10.000 de masini sau între 1.000 si 22.000 de autoutilitare pe an), se prevede o derogare pâna la sfârtitul anului 2035. La fiecare doi ani, Comisia Europeana va publica un raport care evidentiaza progresele înregistrate în domeniul mobilitatii cu emisii zero. Primul este deja stabilit pentru 2025. «Toate aceste obiective vor oferi claritate pentru industria auto si vor stimula inovatia si investitiile producatorilor a spus Jan Huitema, raportor la Eurocamera. Cumpararea si conducerea masinilor cu emisii zero va deveni mai putin împovaratoare pentru consumatori si va duce la o dezvoltare rapida a pietei second-hand. Conducerea sustenabila va deveni accesibila tuturor».

Mii de locuri de munca si dependenta de China

Decizia Parlamentului European «va costa Europei sute de mii de locuri de munca si va lasa o industrie europeana vitala dependenta de baterii si materii prime». Ceea ce este, de asemenea, important este ca vom deveni total dependenti de tarile non-europene, în special de China, de exemplu pentru microcipuri, litiu si cobalt. Impactul asupra mediului în unele tari precum Africa, de unde sunt extrase materii prime importante pentru masinile electrice, este teribil. Prin urmare, trebuie sa le mentinem în contextul reducerii CO2 pe care o speram.

Cautari asemanatoare: benzina, diesel, auto.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️