Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Vizita regelui Charles al III-lea īn Romānia

Publicat pe 6 Iunie 2023
Vizita regelui Charles al III-lea īn Romānia

Vizita regelui Charles al III-lea īn Romānia - Regele Charles al III-lea, suveranul Regatului Unit al Marii Britanii, a ales Romānia pentru prima sa calatorie īn strainatate dupa īncoronarea din luna mai 2023.

Acesta a sosit īn tara noastra pe 2 iunie, pentru o vizita de patru zile, īn care s-a īntālnit cu presedintele Klaus Iohannis, cu reprezentanti ai societatii civile si cu locuitorii din Transilvania, regiune pe care o iubeste si o protejeaza de peste doua decenii.

Regele Charles al III-lea are o legatura speciala cu Romānia, pe care a vizitat-o pentru prima data īn 1998, cānd era print de Wales si mostenitor al tronului britanic. De atunci, a revenit de mai multe ori īn tara noastra, unde si-a cumparat mai multe proprietati īn satele traditionale din Transilvania, pe care le-a restaurat si le-a transformat īn centre de turism rural si de conservare a patrimoniului cultural si natural. Regele este un ecologist convins si un admirator al biodiversitatii si al frumusetii peisajelor romānesti, pe care le considera unice īn Europa.

Regele Charles al III-lea este, de asemenea, un prieten al Romāniei si un promotor al imaginii acesteia īn lume. El a sprijinit numeroase proiecte sociale, economice si culturale īn tara noastra, prin intermediul fundatiilor sale caritabile. El a fost distins cu Ordinul National "Steaua Romāniei" īn Grad de Mare Cruce, īn semn de recunostinta pentru activitatea sa īn Romānia. El se māndreste ca este o ruda īndepartata a lui Vlad Tepes, cunoscut sub numele de Dracula, si ca are "Transilvania īn sānge".

Vizita regelui Charles al III-lea īn Romānia este un eveniment istoric si o dovada a relatiilor excelente dintre cele doua tari si popoare. Este prima data cānd un monarh britanic viziteaza Romānia īn timpul exercitarii functiei din fruntea monarhiei britanice. Vizita este, totodata, o ocazie pentru rege sa se bucure de ospitalitatea romāneasca si sa se relaxeze īn locurile sale preferate din Transilvania.

Cautari asemanatoare: vizita regelui charles al iii-lea in romania.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️