Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Xi Jinping reales ca presedinte al Republicii Populare Chineze

Publicat pe 10 Martie 2023
Xi Jinping reales ca presedinte al Republicii Populare Chineze

Xi Jinping reales ca presedinte al Republicii Populare Chineze, este al treilea mandat. Presedintele Xi Jinping si-a asigurat un al treilea mandat consecutiv la cārma Republicii Populare Chineze, completānd tranzitia catre al doilea deceniu la putere. Xi, care va īmplini 70 de ani pe 15 iunie, a devenit astfel cel mai longeviv sef de stat chinez de la victoria comunista din 1949.

Al treilea mandat al lui Xi Jinping

Astazi, Congresul National al Poporului - ramura legislativa a parlamentului de la Beijing - i-a dat lui Xi un mandat de īnca 5 ani. Reconfirmarea sa a fost luata de la sine, dupa al treilea mandat fara precedent la cārma Partidului Comunist, obtinut la cel de-al XX-lea Congres National al PCC din octombrie 2022. Delegatii au votat īn unanimitate (cu un total de 2.952 de voturi) pentru un al treilea mandat prezidential. Avizul unanim a repetat cel din 2018, cu ocazia celui de-al doilea mandat, acelasi an īn care China a decis sa desfiinteze prevederile constitutionale care īmpiedicau un al treilea mandat.

De asemenea, Congresul National Popular l-a numit pe Xi - care a depus deja juramāntul asupra constitutiei īn Sala Mare a Poporului - si īn functia de presedinte al Comisiei Militare Centrale, cel mai īnalt organ al tarii care supravegheaza fortele armate.

Cautari asemanatoare: xi jinping, xi jinping reales ca presedinte al republicii populare chineze.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️