Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ziua copilului România

Publicat pe 1 Iunie 2023
Ziua copilului Romania

Ziua copilului România - Ziua copilului este o sarbatoare internationala dedicata copiilor din întreaga lume. Ea se sarbatoreste în fiecare an pe 1 iunie în România si are ca scop promovarea drepturilor copiilor, a bunastarii lor si a valorilor lor. Ziua copilului este o ocazie de a celebra diversitatea, creativitatea si potentialul copiilor, dar si de a le oferi oportunitati de educatie, recreere si participare.

În 2023, ziua copilului va avea ca tema "copiii si mediul înconjurator". Aceasta tema reflecta importanta protejarii mediului pentru viitorul copiilor si al planetei. Copiii sunt cei mai vulnerabili la efectele schimbarilor climatice, cum ar fi seceta, inundatiile, foametea si bolile. De asemenea, copiii sunt cei mai implicati si mai entuziasti în actiunile de conservare a resurselor naturale, de reciclare a deseurilor si de reducere a emisiilor de gaze cu efect de sera.

Pentru a marca ziua copilului, va propunem câteva idei de activitati pe care le puteti face împreuna cu copiii dumneavoastra:

  • Organizati o excursie în natura si observati frumusetea si diversitatea faunei si florei. Învatati copiii sa respecte mediul si sa nu lase gunoaie în urma lor.
  • Participati la o campanie de plantare de copaci sau de curatare a unui spatiu verde. Implicati copiii în alegerea locului si a speciilor de plante. Explicati-le rolul pe care îl au copacii în mentinerea echilibrului ecologic.
  • Creati obiecte decorative sau utile din materiale reciclabile, cum ar fi hârtie, plastic, sticla sau metal. Folositi imaginatia si creativitatea pentru a transforma deseurile în resurse. Aratati-le copiilor cum pot economisi bani si energie prin reciclare.
  • Vizitati un muzeu sau o expozitie dedicata mediului înconjurator. Aflati mai multe despre istoria si evolutia mediului, despre problemele actuale si despre solutiile posibile. Discutati cu copiii despre modul în care fiecare dintre noi poate contribui la protejarea mediului.
  • Organizati un concurs de desene sau de eseuri pe tema "copiii si mediul înconjurator". Premiati cele mai originale si mai expresive lucrari. Publicati-le pe un site sau pe o retea sociala pentru a le împartasi cu alti copii si adulti.

Ziua copilului este o oportunitate de a ne bucura de prezenta si de darurile copiilor nostri, dar si de a le transmite un mesaj de responsabilitate si de speranta pentru viitor. Haideti sa le oferim copiilor un mediu curat, sigur si prietenos!

Cautari asemanatoare: ziua copilului, ziua copilului romania.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️