Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cand este momentul sa schimbi anvelopele

Publicat pe 21 Februarie 2024
Cand este momentul sa schimbi anvelopele

Cand este momentul sa schimbi anvelopele? Este o intrebare importanta pentru siguranta ta si a celor din jur. Anvelopele reprezinta unul dintre cele mai cruciale elemente de siguranta ale masinii tale. Fiecare acceleratie, franare sau schimbare de directie depinde de contactul dintre suprafata de rulare si anvelope. Asadar, cand ar trebui sa faci operatiunea de schimbare a anvelopelor?

1. Adancimea santurilor

Adancimea santurilor: un pneu devine periculos in conditii de umiditate atunci cand adancimea santurilor de pe suprafata de rulare este mai mica de 1,6 mm. Aceste santuri au rolul de a elimina apa, iar la o uzura mai pronuntata apare fenomenul de acvaplanare, unde apa ramane sub anvelopa si nu poate fi eliminata. In aceste momente, directia nu poate fi controlata, iar franarea este extrem de slaba. Distantele pot fi de doua ori mai mari decat cele realizate cu pneuri care nu sunt excesiv uzate.

2. Uzura neuniforma

Uzura neuniforma: daca observi uzura neuniforma pe suprafata de rulare, acest lucru poate aparea din mai multe motive. Verifica si daca unghiul de fuga este corect. Un pneu cu uzura neuniforma este dezechilibrat dinamic si reprezinta o problema reala de siguranta, mai ales la viteze ridicate.

3. Galme sau deformari ale peretelui lateral

Galme sau deformari ale peretelui lateral: prin inspectie vizuala, poti detecta daca pe anvelope exista galme sau deformari ale peretelui lateral. Acestea apar frecvent atunci cand se trece cu viteza prea mare prin gropi adanci. Peretele lateral are un rol foarte important in siguranta anvelopei si trebuie sa fie inlocuit daca prezinta probleme.

4. Vechimea anvelopelor

Vechimea anvelopelor: ca regula generala, este util ca anvelopele sa nu fie utilizate pentru mai mult de 6 ani. Dupa acest interval, proprietatile compozitiei se pierd, iar performantele la franare scad dramatic.

5. Sezonul

Sezonul: in general, se recomanda sa schimbi anvelopele de vara dupa ce temperaturile scad sub 7 grade Celsius, iar cele de iarna dupa ce temperaturile se incalzesc si nu mai exista riscul de a fi nevoie sa circuli pe drumuri acoperite de zapada si gheata.

In concluzie, monitorizeaza starea anvelopelor tale si schimba-le in mod regulat pentru a asigura siguranta ta si a celor din jur!

Vezi si: service auto calugareni.

Cautari asemanatoare: cand este momentul sa schimbi anvelopele.

© Toate drepturile rezervate 🌍 Vocea Europei 📣 Acest material nu poate fi publicat, transmis, rescris sau redistribuit fara permisiune.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️