Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Obiective turistice Bucovina

Publicat pe 15 Mai 2023
Obiective turistice Bucovina

Obiective turistice Bucovina - Bucovina este o regiune istorica si culturala situata în nord-estul României, renumita pentru frumusetea peisajelor sale naturale, pentru bogatia traditiilor si mestesugurilor populare, dar mai ales pentru patrimoniul sau arhitectural si artistic unic în lume: bisericile si manastirile medievale cu picturi exterioare.

Daca vrei sa descoperi cele mai interesante si impresionante obiective turistice din Bucovina, iata o lista cu 10 recomandari pe care nu trebuie sa le ratezi:

Cetatea de Scaun a Sucevei

Cetatea de scaun a Sucevei este o veche fortareata medievala din orasul Suceava, care a fost resedinta domnilor Moldovei timp de aproape doua secole. Cetatea a fost construita de Petru I Musat la sfârsitul secolului al XIV-lea, pentru a se apara de invaziile otomane. Cetatea a fost întarita si frumos decorata de Stefan cel Mare în secolul al XV-lea, când a cunoscut perioada sa de glorie. Cetatea a fost distrusa în secolul al XVII-lea de Dumitrascu Cantacuzino si a ramas în ruine pâna în secolul al XXI-lea, când a fost restaurata si transformata într-un muzeu. Acum, cetatea este un monument istoric de nivel national si o atractie turistica populara. Cetatea are un castel si ziduri de aparare cu turnuri si bastioane. În interiorul castelului se pot vedea arme medievale, blazoane domnesti si boieresti, tezaurul medieval al Moldovei, lapidariul cu elemente arhitecturale gotice si sobe de teracota. Cetatea are si sisteme multimedia care ilustreaza istoria cetatii si a Moldovei. Cetatea de Scaun a Sucevei este un loc plin de istorie si frumusete, care merita vizitat.

Muzeul Satului Bucovinean

Daca esti pasionat de istoria si cultura Bucovinei, atunci trebuie sa vizitezi Muzeul Satului Bucovinean. Acesta este un muzeu în aer liber care reconstituie viata traditionala a locuitorilor din aceasta regiune. Aici poti admira case, biserici, mori, fântâni si alte obiecte autentice din secolele XVIII-XX. Poti participa la ateliere de mestesuguri, cum ar fi olaritul, tesutul sau sculptura în lemn. Poti asista la spectacole folclorice si sarbatori populare. Sau poti pur si simplu sa te plimbi prin natura frumoasa si sa te bucuri de liniste si aer curat. Muzeul Satului Bucovinean este un loc unde poti descoperi o parte din sufletul românesc.

Manastirea Moldovita

Manastirea Moldovita este o bijuterie a arhitecturii si artei bizantine din nordul Moldovei. Construita în anul 1532 de catre Petru Rares, fiul nelegitim al lui Stefan cel Mare, manastirea a fost conceputa ca o fortareata împotriva invaziilor otomane. Zidurile groase si turnurile de colt îi confera un aspect impunator si solemn. Dar ceea ce face cu adevarat unica manastirea este pictura murala exterioara, realizata în 1537 de catre Toma din Suceava. Pe un fond predominant galben si albastru, frescele reprezinta scene din viata lui Iisus, din istoria crestinismului si din cultura româneasca. Printre cele mai impresionante se numara Pomul lui Iesei, Asediul Constantinopolului si Judecata de Apoi. Manastirea Moldovita este una dintre cele opt biserici pictate din nordul Moldovei care au fost incluse pe lista patrimoniului cultural mondial UNESCO în 1993. Ea este un simbol al credintei, al rezistentei si al frumusetii spirituale ale poporului român.

Manastirea Putna

Manastirea Putna este un loc plin de istorie si spiritualitate. A fost construita în secolul al XV-lea de catre domnitorul Stefan cel Mare, care a dorit sa îsi îngroape aici osemintele. Manastirea a fost un centru cultural si religios important pentru Moldova, adapostind o bogata colectie de carti, icoane si obiecte de cult. Manastirea a rezistat de-a lungul timpului la invazii, incendii si cutremure, fiind restaurata de mai multe ori. Astazi, manastirea este un monument istoric si un loc de pelerinaj pentru credinciosii ortodocsi. Manastirea are o arhitectura impresionanta, cu ziduri înalte si turnuri de aparare, o biserica frumos pictata si un muzeu care expune comorile sale. Manastirea Putna este un simbol al credintei si al rezistentei poporului român.

Manastirea Sucevita

Manastirea Sucevita este o manastire ortodoxa din nord-estul României, situata lânga râul Sucevita, în satul cu acelasi nume. A fost construita în anul 1585 de fratii Ieremia, Gheorghe si Simion Movila, domnitori ai Moldovei. Manastirea face parte din Patrimoniul Mondial UNESCO, ca una dintre bisericile pictate ale Moldovei. Biserica manastirii are un stil arhitectonic care combina elemente bizantine si gotice, iar peretii interiori si exteriori sunt acoperiti cu fresce care ilustreaza scene din Vechiul si Noul Testament. Curtea interioara a manastirii este înconjurata de ziduri înalte si groase, care au rol de fortificatie. În interiorul zidurilor se afla un muzeu care prezinta obiecte istorice si artistice legate de manastire, cum ar fi argintaria bisericeasca, cartile si manuscrisele iluminate, sau mormintele lui Ieremia si Simion Movila. Manastirea Sucevita este un loc plin de frumusete si spiritualitate, care merita vizitat de cei interesati de istoria si cultura româneasca.

Manastirea Voronet

Manastirea Voronet este una dintre cele mai frumoase si mai vechi manastiri din România. A fost construita în secolul al XV-lea de catre domnitorul Stefan cel Mare, ca o multumire pentru victoria împotriva turcilor. Manastirea este renumita pentru picturile sale exterioare, care au culori vii si scene biblice. Cea mai impresionanta este cea a Judecatii de Apoi, care ocupa întregul perete vestic. Manastirea Voronet este supranumita si "Capela Sixtina a Estului", datorita valorii si frumusetii sale artistice.

Mocanita Hutulca de la Moldovita

Mocanita Hutulca de la Moldovita - Daca vrei sa faci o calatorie în timp si sa descoperi frumusetile naturii din Bucovina, atunci nu rata o plimbare cu Mocanita Hutulca de la Moldovita. Aceasta este o locomotiva cu aburi care circula pe o linie îngusta de 760 mm, construita în anii 1888-1890 pentru transportul lemnului. Mocanita Hutulca este singura mocanita din România care functioneaza pe tot parcursul anului, indiferent de vreme. Ea parcurge un traseu de 10 km între statiile Moldovita si Argel, trecând prin paduri de brazi, dealuri si vai pitoresti. Pe drum, poti admira peisaje de vis, monumente istorice si culturale, precum manastirea Moldovita sau muzeul satului hutul. Poti sa te bucuri si de produse traditionale, cum ar fi brânza de burduf, cozonacul sau afinata. Mocanita Hutulca este o experienta unica si autentica, care îti va ramâne în amintire mult timp.

Muzeul Oului din Vama

Daca esti pasionat de arta populara si de traditiile românesti, nu trebuie sa ratezi Muzeul Oului din Vama. Acesta este un loc unic în tara, unde poti admira peste 4000 de oua pictate manual, cu motive si culori diferite. Muzeul a fost înfiintat în 1999 de catre Lucia Condrea, o artista recunoscuta pentru talentul ei de a transforma ouale în adevarate opere de arta. Aici poti vedea oua din lemn, ceramica, sticla sau metal, dar si oua de strut, emu sau crocodil. Fiecare ou are o poveste si o semnificatie speciala, pe care le poti descoperi cu ajutorul ghizilor sau al panourilor informative. Muzeul Oului din Vama este un loc plin de culoare si de frumusete, care te va fascina si te va face sa apreciezi mai mult cultura si traditiile românesti.

Vatra Dornei

Vatra Dornei este un oras frumos si pitoresc din judetul Suceava, în Bucovina. Orasul este renumit pentru statiunea sa balneara si de schi, care atrage multi turisti dornici de relaxare si distractie. Vatra Dornei are o istorie bogata si o cultura diversa, fiind atestat documentar din anul 1592. Orasul are si multe obiective istorice si turistice, cum ar fi Cazinoul Vatra Dornei, Biserica de lemn din Dorna-Arini sau Muzeul de Etnografie si Arta Populara. Vatra Dornei este un loc ideal pentru cei care iubesc natura, muntele si traditiile locale.

Herghelia de cai de la Lucina

Herghelia de cai de la Lucina este un loc minunat unde poti admira frumusetea si puterea cailor hutuli, o rasa adaptata la conditiile de viata din munti. Herghelia a fost înfiintata în secolul al XIX-lea si a trecut prin multe peripetii istorice, dar a reusit sa supravietuiasca si sa îsi pastreze traditia. Aici poti vizita adaposturile pentru cai, plimba cu trasura sau cu sania, calari pe poteci montane sau chiar cumpara un cal de rasa. Herghelia are si o pensiune unde poti sta câteva zile si sa te bucuri de natura si de ospitalitatea localnicilor. Herghelia Lucina este un colt de rai al cailor hutuli din Bucovina si merita sa îl descoperi.

Cautari asemanatoare: bucovina, obiective turistice bucovina, atractii turistice bucovina, vacanta in bucovina, atractii bucovina.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️