Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Previziuni piata imobiliara 2024

Publicat pe 2 decembrie 2023
Previziuni piata imobiliara 2024

Previziuni piata imobiliara 2024 - Anul 2024 se anunta a fi un an plin de provocari si oportunitati pentru piata imobiliara din Romania. Dupa un an 2023 marcat de cresterea cererii de locuinte, atat din partea cumparatorilor, cat si a investitorilor, se preconizeaza ca anul viitor va aduce o stabilizare a preturilor, dar si o diversificare a ofertei.

Unul dintre factorii care vor influenta evolutia pietei imobiliare in 2024 este situatia economica globala, care va determina nivelul dobanzilor, cursul valutar si apetitul pentru risc al investitorilor. De asemenea, evolutia pandemiei de COVID-19 si masurile de relaxare sau restrictie adoptate de autoritati vor avea un impact asupra comportamentului consumatorilor si a preferintelor lor in materie de locuinte.

In acest context, se asteapta ca segmentul rezidential sa continue sa fie cel mai dinamic si mai atractiv pentru cumparatori si investitori. Cererea va fi sustinuta de nevoia de spatiu mai mare, de confort si de siguranta, dar si de accesul la finantare prin programele guvernamentale, cum ar fi Noua Casa. Oferta va fi diversificata, atat din punct de vedere al tipurilor de locuinte (apartamente, case, vile), cat si al zonelor (centrale, periferice, suburbane). Preturile vor fi stabilizate la un nivel mediu de 1.300 euro/mp pentru apartamentele noi si 1.000 euro/mp pentru cele vechi.

Segmentul comercial va fi marcat de o reconfigurare a spatiilor de birouri si retail, in functie de noile tendinte generate de pandemie. Spatiile de birouri vor fi adaptate la nevoile angajatilor care lucreaza in regim hibrid sau flexibil, oferind mai multe facilitati, cum ar fi zone verzi, spatii de relaxare sau sali de sport. Spatiile comerciale vor fi orientate spre experienta clientilor, oferind mai multe servicii, cum ar fi livrarea la domiciliu, click and collect sau drive-through. Preturile chiriilor vor fi negociate in functie de gradul de ocupare si de performanta financiara a chiriasilor.

Segmentul industrial va fi cel mai rezistent la schimbarile generate de pandemie, avand in vedere cresterea comertului electronic si a cererii de depozite si spatii logistice. Oferta va fi concentrata in zonele cu acces facil la infrastructura rutiera si feroviara, precum Bucuresti, Timisoara sau Cluj-Napoca. Cererea va veni din partea companiilor din domeniile retail, FMCG, farmaceutic sau IT.

In concluzie, piata imobiliara din Romania va avea o evolutie pozitiva in 2024, oferind oportunitati pentru cumparatori, investitori si dezvoltatori. Totusi, este important sa se tina cont de factorii externi care pot influenta situatia economica si sociala a tarii si sa se adapteze rapid la schimbarile din piata.

Cautari asemanatoare: previziuni piata imobiliara 2024.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️