Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Silvio Berlusconi a murit

Publicat pe 12 Iunie 2023
Silvio Berlusconi a murit

Silvio Berlusconi a murit: un omagiu fostului premier al Italiei - Silvio Berlusconi, fostul premier al Italiei si unul dintre cei mai influenti oameni din lume, a murit la vârsta de 86 de ani, dupa o lunga lupta cu leucemia. Acesta a fost internat de mai multe ori în ultima perioada la spitalul San Raffaele din Milano, unde a decedat luni dimineata, înconjurat de familia sa.

Silvio Berlusconi a fost o figura controversata, dar si carismatica, care a marcat istoria politica si mediatica a Italiei. A fost prim-ministru de patru ori, între 1994 si 2011, liderul partidului Forza Italia si fondatorul trustului Mediaset, cel mai mare grup de televiziune privata din Italia. A fost, de asemenea, patronul echipei de fotbal AC Milan, pe care a transformat-o într-o forta europeana.

Berlusconi a avut o viata plina de succese, dar si de scandaluri. A fost acuzat de coruptie, evaziune fiscala, abuz de putere si relatii sexuale cu minore. A fost condamnat în mai multe procese, dar a scapat de închisoare datorita imunitatii parlamentare sau prescrierii faptelor. A fost, de asemenea, supus unor operatii estetice si transplanturi de par pentru a-si mentine aspectul tânar.

Berlusconi a fost un aliat al Statelor Unite si al Uniunii Europene, dar si un prieten al liderilor autoritari precum Vladimir Putin sau Muammar Gaddafi. A fost un sustinator al integrarii europene si al monedei euro, dar si un critic al birocratiei si reglementarilor de la Bruxelles. A fost un aparator al valorilor crestine si al familiei traditionale, dar si un admirator al femeilor frumoase si al petrecerilor extravagante.

Berlusconi a fost un om care a iubit viata si care a încercat sa o traiasca la maximum. A fost un om care a inspirat admiratie sau dispret, dar care nu a lasat pe nimeni indiferent. A fost un om care a scris o pagina importanta din istoria Italiei si care va ramâne în memoria multora ca un lider vizionar sau ca un demagog populist.

Silvio Berlusconi a murit, dar mostenirea sa va continua sa influenteze politica si societatea italiana pentru mult timp.

Cautari asemanatoare: silvio berlusconi, silvio berlusconi a murit.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️