Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

TikTok, si Marea Britanie interzice reteaua de socializare

Publicat pe 16 Martie 2023
TikTok, si Marea Britanie interzice reteaua de socializare

TikTok, si Marea Britanie interzice reteaua de socializare pe telefoanele guvernamentale - Dupa SUA (Casa Alba cere agentiilor federale sa interzica TikTok), Uniunea Europeana si Belgia, temerile pentru securitatea nationala ajung si în Marea Britanie si declanseaza interdictia cu efect imediat. Tiktok replica: „Interdictii bazate pe conceptii gresite”.

Marea Britanie a anuntat interzicerea imediata a retelei de socializare TikTok pe dispozitivele guvernamentale, temându-se de probleme de securitate. Interdictia intra în vigoare „cu efect imediat”, a declarat ministrul digital Oliver Dowden în Parlament, care are securitatea cibernetica printre puterile din portofoliu. Prima care a decis sa blocheze utilizarea platformei pentru angajati a fost Uniunea Europeana (Comisia Europeana interzice TikTok), urmata îndeaproape de Statele Unite, Canada si Belgia, (Belgia a decis sa interzica TikTok pentru ministrii si oficialii federali).

Comunitatea internationala teme ca aplicatia de partajare video detinuta de China ar putea fi folosita pentru a colecta date despre utilizatori, care sunt apoi transmise guvernului de la Beijing.

Replica imediata a platformei

Tiktok, o aplicatie video detinuta de China, a comentat imediat decizia, afirmând ca a ramas dezamagita de Marea Britanie care a ales sa calce pe urmele altor tari occidentale care au interzis utilizarea retelelor sociale pe telefoanele angajatilor guvernamentali. „Credem ca aceste interdictii s-au bazat pe conceptii gresite si au fost determinate de o alegere geopolitica mai larga, în care TikTok si milioanele noastre de utilizatori din Marea Britanie nu au niciun rol”.

Cautari asemanatoare: tiktok, marea britanie interzice tiktok.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️