Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Ungaria spune nu arestarii lui Vladimir Putin

Publicat pe 24 Martie 2023
Ungaria spune nu arestarii lui Vladimir Putin

Ungaria spune nu arestarii lui Vladimir Putin - Ungaria împotriva mandatului de arestare emis pe numele lui Vladimir Putin de catre Curtea Penala Internationala. A declarat seful de cabinet al presedintelui Orban. Mandatul de arestare, a adaugat Gulyŕs, este „nefericit”, deoarece împiedica si mai mult sfârsitul razboiului. CPI (Curtea Penala Internationala) raspunde: Ungaria „a ratificat tratatul în 2001” si, prin urmare, are „obligatia de a coopera”.

Ungaria spune nu la arestarea lui Vladimir Putin daca va pune piciorul pe teritoriul sau. Acest lucru a fost comunicat de Gergely Gulyás, seful de cabinet al premierului ungar, Viktor Orban, citat de presa locala. Desi Budapesta a aderat la Curtea Penala Internationala, a explicat el, tratatul „nu a fost înca promulgat” pentru ca este „contrar Constitutiei”. Mandatul de arestare, a adaugat Gulyŕs, este „nefericit”, deoarece împiedica si mai mult sfârsitul razboiului. Dar, potrivit unui purtator de cuvânt al Curtii Penale Internationale, Ungaria „a ratificat tratatul în 2001” si are „obligatia de a coopera cu Curtea în cadrul Statutului de la Roma”.

Purtatorul de cuvânt Orban: „Arestarea lui Putin ar duce la escaladarea razboiului”

Gergely Gulyas a spus în timpul unei sedinte de informare ca nu exista motive rezonabile pentru a crede ca Putin poarta raspundere penala individuala. Seful de cabinet al lui Orban a detaliat apoi motivele refuzului posibilei arestari a presedintelui rus: statutul de la Roma, a explicat el, nu a fost integrat în ordinea juridica maghiara. „Ne putem referi la legea maghiara si pe baza ei nu putem aresta presedintele rus, deoarece statutul Curtii Penale Internationale nu a fost promulgat în Ungaria”. Apoi, despre mandatul de arestare a lui Putin, el a adaugat ca „aceste decizii nu sunt cele mai bune, deoarece conduc lucrurile catre o escaladare suplimentara si nu catre pace”.

Cautari asemanatoare: ungaria se opune arestarii lui vladimir putin.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️