Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Zi de doliu national în Italia, dupa moartea lui Silvio Berlusconi

Publicat pe 13 Iunie 2023
Zi de doliu national în Italia, dupa moartea lui Silvio Berlusconi

Zi de doliu national în Italia, dupa moartea lui Silvio Berlusconi - Guvernul Italian a decretat doliu national pentru miercuri, 14 iunie 2023, ziua înmormântarii de stat a lui Silvio Berlusconi.

Mâine doliu national în Italia si înmormântare de stat pentru Silvio Berlusconi. La Domul din Milano va avea loc înmormântarea de stat a lui Silvio Berlusconi a murit ieri la vârsta de 86 de ani în spitalul San Raffaele.

Ziua de miercuri, 14 iunie 2023, va fi una trista pentru Italia si pentru întreaga lume. Fostul premier italian Silvio Berlusconi, unul dintre cei mai influenti si controversati lideri politici ai ultimelor decenii, a încetat din viata luni dimineata, la vârsta de 86 de ani, în urma unei boli incurabile.

Berlusconi a fost de patru ori prim-ministru al Italiei, între 1994 si 2011, si a fondat cel mai mare imperiu mediatic din tara, Mediaset. A fost un om de afaceri de succes, un magnat al fotbalului si un prieten al liderilor mondiali. A fost, de asemenea, un personaj controversat, implicat în numeroase scandaluri politice, financiare si sexuale.

Italia îi va aduce un ultim omagiu lui Berlusconi în cadrul unor funeralii de stat care vor avea loc la Domul din Milano, orasul sau natal. Ceremonia va fi oficiata de arhiepiscopul Mario Delpini si va fi transmisa în direct de toate posturile de televiziune din Italia. La funeralii vor participa reprezentanti ai tuturor partidelor politice, ai institutiilor statului si ai societatii civile. Se asteapta ca la Milano sa vina si personalitati internationale, printre care presedintele Rusiei Vladimir Putin, un apropiat al lui Berlusconi.

Miercuri va fi si zi de doliu national în Italia, ca semn de respect pentru fostul premier. Drapelul tricolor va fi coborât în berna pe toate cladirile publice, iar activitatile culturale si sportive vor fi suspendate. De asemenea, posturile de radio si televiziune vor difuza doar programe adecvate.

Moartea lui Berlusconi a provocat o unda de soc în Italia si în lume. Multi au exprimat regretul pentru disparitia sa si au recunoscut rolul sau important în istoria recenta a Italiei. Papa Francisc i-a trimis o telegrama familiei lui Berlusconi, în care l-a elogiat pentru „temperamentul sau energic” si pentru „responsabilitatile publice pe care le-a asumat”. Presedintele Italiei Sergio Mattarella l-a numit pe Berlusconi „un protagonist al vietii politice italiene” si „un om care a iubit profund tara sa”.

Berlusconi lasa în urma o familie numeroasa si o avere impresionanta. A fost casatorit de doua ori si are cinci copii: Marina, Pier Silvio, Barbara, Eleonora si Luigi. A fost logodit cu Francesca Pascale, cu 49 de ani mai tânara decât el. Averea sa este estimata la peste 6 miliarde de euro si include companii media, cluburi sportive, proprietati imobiliare si opere de arta.

Silvio Berlusconi a fost un om care a marcat o epoca si care nu va fi uitat usor. A fost iubit sau urât, admirat sau criticat, dar niciodata ignorat. A fost un om care a trait intens si care a facut istorie.

Cautari asemanatoare: silvio berlusconi, doliu national in italia pentru inmormantarea lui silvio berlusconi, inmormantarea de stat a lui silvio berlusconi, inmormantare silvio berlusconi.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️