Bd. Regina Elisabeta, 30, Bucuresti, Romania.

Luni-Vineri, 9:00-18:00.

Cine a fost Silvio Berlusconi

Publicat pe 12 Iunie 2023
Cine a fost Silvio Berlusconi

Cine a fost Silvio Berlusconi - Silvio Berlusconi a fost unul dintre cei mai influenti si controversati lideri politici ai Italiei din ultimele decenii. A murit la 86 de ani, dupa o lunga lupta cu problemele de sanatate si juridice.

Nascut īn 1936 la Milano, Berlusconi a īnceput ca antreprenor īn domeniul imobiliar si a devenit un magnat media, detinānd cele mai mari posturi de televiziune private din Italia. A intrat īn politica īn anii 1990, fondānd partidul Forza Italia, cu un discurs populist si carismatic.

A fost prim-ministru al Italiei de patru ori, īntre 1994 si 2011, si a fost membru al Parlamentului European. A avut o relatie strānsa cu lideri precum Vladimir Putin sau George W. Bush si a sustinut cauzele conservatoare si liberale.

Cariera sa a fost umbrita de numeroase scandaluri si acuzatii de coruptie, frauda fiscala si abuz de putere. A fost implicat īn afaceri dubioase cu mafioti, bancheri si politicieni. A fost condamnat īn mai multe procese, dar a scapat de pedepse prin prescrierea faptelor sau prin modificarea legilor.

A fost de asemenea cunoscut pentru viata sa amoroasa tumultuoasa si pentru petrecerile sale sexuale numite "bunga bunga", la care participau femei tinere si prostituate. A fost acuzat de platirea unei minore pentru sex, dar a fost achitat īn final.

Īn ultimii ani, Berlusconi a suferit mai multe probleme de sanatate, cum ar fi un atac de cord, o interventie chirurgicala la colon si o forma de leucemie. A continuat sa fie activ īn politica, sustinānd guvernul actual condus de Giorgia Meloni.

Silvio Berlusconi a fost un personaj care a marcat istoria Italiei si care a divizat opinia publica. A fost admirat de unii pentru succesul sau īn afaceri si pentru carisma sa, dar detestat de altii pentru imoralitatea sa si pentru atacurile sale la democratie.

Cautari asemanatoare: silvio berlusconi, cine a fost silvio berlusconi.

Copyright © Vocea Europei by Atodirese Web Design 💙💛❤️